Te rog, trimite-ma intr-o calatorie in care sa ma deconectez de la rutina zilnica, unde sa ma bucur de soare si plaje cu nisip fin, sa ma bucur de peisaje frumoase si unde sa am optiuni de petrecere a timpului liber.
O, dar mai vreau si mancare buna, oameni calzi si primitori, un orasel cu un centru istoric de vizitat, case frumoase de admirat, o atmosfera de voie buna si vacanta.
Ai notat, da? Acum daca amestecam impreuna toate cerintele, ce crezi ca rezulta? Un cocktail care are si un nume: Cascais. Hai sa ne bucuram impreuna de el!

Comparat frecvent cu orasele de pe Riviera Franceza, Cascais este un mic oras de la malul oceanului Atlantic. Ceea ce il deosebeste de celelalte orase de pe coasta Atlanticului este frumusetea lui, farmecul lui relaxant.

Cascais este un vis al fotografilor fiind un loc care surprinde perfect esenta veche dar si cea moderna a acestei parti a lumii.


Acest oras frumos cu ziduri vopsite in alb si nuante pastelate isi pastreaza farmecul sau vechi de sat de pescari.


Ritmul lent al vietii de aici si vremea placuta m-au indemnat sa ma plimb mult pe strazile sale, sa-i admir cladirile frumoase.

Imi place sa ma uit la case, iar arhitectura celor de aici este una dintre preferatele mele: pereti varuiti in culori calde, multe detalii si modele interesante, acoperisuri cu tigla rosie.

Ca tabloul sa fie perfect, casele sunt decorate cu multe flori parfumate care mai tot timpul zilei sunt scaldate de razele soarelui.



Strazile mici pietruite si zidurile pastelate sunt impregnate de istoria traita, care a fost pastrata in fiecare tigla, in fiecare fatada … si in fiecare magazin de inghetata. Da, am scris bine inghetata, pentru ca la Santini se gaseste inghetata care i-a sedus in trecut pe regii Spaniei.
Inghetata de casa, dintr-o reteta simpla: smantana, piure de fructe si zahar. Mm… delicioasa.

Am mai spus-o intr-un articol (cel de aici) si o s-o mai repet. Cea mai buna mancare pe care am mancat-o in lumea asta este cea din Portugalia.


Si inca un lucru pe care vreau sa-l remarc, specific nu doar Cascaisului, ci intregii tari: oamenii sunt atat de draguti, de amabili! Toata lumea iti iese in cale sa te ajute. Nimic nu constituie o problema pentru ei, au solutii rapide si flexibile pentru orice.
Da, sunt indragostita de Portugalia si de oamenii ei!
Nu o sa-ti povestesc despre plimbarea fara o directie anume prin centru orasului, ca sa nu sune banal. Si nici originala n-as fi daca ti-as descrie strazile linistite ocupate doar de localnici. N-ar fi mai bine sa-ti delectezi ochii cu pozele de mai jos?



Datorita ritmului nostru ridicol de lent si a unei cantitati imense de opriri pentru a face fotografii, n-am avut timp pentru a vedea toate plajele care se intind pe coasta, dar am avut suficient timp pentru a vedea Boca do Inferno.
Boca do Inferno este minunea naturala unde m-am delectat cu cele mai spectaculoase privelisti.


Numele de „gura iadului” se datoreaza zgomotului produs de valurile mari care se sparg puternic de stanci. Parerea mea este ca aici gasim mai degraba un colt de paradis decat un infern.
Este un loc superb unde urletul marii patrunde in stanci si produce un sunet care nu lasa pe nimeni indiferent.
Cand apa face ravagii, zona capata o frumusete deosebita deoarece valurile puternice care lovesc stancile formeaza o spuma care ia forma unei guri.

Zona e plina de stanci cu numeroase cavitati care au forme capricioase si spectaculoase.


Ce parere ai? Iti face cu ochiul cocktailul meu?
Informatii utile:
1. Vrei sa apelezi la un ghid pentru a cunoaste secretele locului? Iata aici o optiune turistica gratuita.
2. Cum ajungi la Boca do Inferno:
- Eu m-am deplasat cu masina. Am lasat-o in parcarea aflata peste drum de Boca do Inferno.
- Din Cascais, plimbare pe jos de-a lungul coastei.
- Inchiriaza o bicicleta si consuma caloriile de la inghetata mancata mai devreme.
3. Cum ajungi la Cascais:
- Cu o masina inchiriata.
- Cu trenul care se ia de la statia Cais do Sodre din Lisabona. Calatoria dureaza 35 de minunte si costa aproximativ 2.25 euro. Poti verifica programul trenurilor pe site-ul oficial al Combois de Portugal.
- Cu autobuzul, doar ca este mai scump decat trenul. Compania de autobuze care face ruta Lisabona – Cascais, o gasesti aici.
- Cu Uber.
4. Ce alte locuri iti recomand sa vizitezi in centrul Portugaliei, afli citind acest articol.
5. Ghidul meu de calatorie in nordul Portugaliei il gasesti aici.
Vrei sa fii la curent cu tot ceea ce postez? Urmareste-mi blogul, pagina de facebook si instagram.
Superbe imagini! Am fost în aceste locuri dar pentru mine cel mai frumos loc din Portugalia e Sintra cu grădinile și castelele ei.
Pe locul doi ar fi Lisabona, apoi, Alcobaca,Bathala și Tomar, uimitoarea bibliotecă universitară din Coimbra, Evora cu acele obiecte confecționate din plută și templul Dianei, Sesimbra și Peninsula Troia. Și aș putea continua așa mult și bine. Am fost de două ori în Portugalia dar aș reveni oricând cu plăcere.
Subscriu,oamenii sunt calzi,primitori,dornici să te ajute.💖
ApreciazăApreciază
Multumesc pentru comentariu. Sintra este si pentru mine locul cel mai frumos din Portugalia. De altfel o sa scriu in curand un articol despre ea.
ApreciazăApreciază