Avila

Situat in apropiere de Madrid, Avila este un oras incantator cu o multime de strazi pietruite pline de magie si cu un trecut medieval fascinant.

Zidul este imaginea reprezentativa a acestui oras. Aceasta impresionanta constructie de aparare avand un perimetru de 2516 metri, 87 de turnulete si 9 usi de acces, a făcut ca Avila sa fie cea mai bine pastrata incinta cu zid medieval din lume.

Construit la sfarsitul secolului al XI-lea pentru a apara orasul, zidul a suferit mai multe restaurari de-a lungul secolelor si a fost chiar planificat sa fie daramat in secolul al XIX-lea pentru a se extinde orasul. Trecand prin schimbari culturale, politice si istorice importante, zidul a ramas neafectat. In peretii perfect conservati, timpul pare sa se fi oprit.

Exista patru intrari disponibile pentru a urca pe zid: Casa de las Carniceria, Puerta del Alcazar, Puerta del Carmen si Puerta del Puente, pretul fiind de 5 euro.

In ciuda simplitatii lui, zidul ofera privelisti frumoase.

Un obiectiv turistic de neratat in Avila este Catedral de Cristo Salvador. Aceasta este prima catedrala din Spania care a fost construita in stil gotic.

Catedrala este o cladire robusta care seamana cu o fortareata. Acest lucru se datoreaza faptului ca a fost gandita ca o combinatie intre cetate si catedrala.

Ea este integrata in zidul orasului ceea ce o face o cladire unica.

Plaza del Mercado Chico este piata principala a orasului si se afla in centrul istoric. Ea este inconjurata de cladiri in stil medieval, dintre care cele mai proeminente sunt Primaria si Biserica San Juan Bautista.

Avila este Santa Teresa si viceversa. Manastirea care ii poarta numele se afla in partea de sud a zidului.

Cu privirea pierduta, tinand in mana o carte si un stilou, asezata cu spatele la fosta sa casa, acum un templu al devotamentului pentru figura sa, ne intampina statuia Sfintei Teresa.

Biserica in stil baroc a fost construita pe locul unde a trait Santa Teresa. Tot aici se afla si un muzeu unde se pastreaza diverse moaste.

Dupa ce am parasit incinta zidita ne-am indreptat spre Plaza Santa Teresa de Jesus, cunoscuta si sub numele de Plaza del Mercado Grande.

In aceasta piata se afla Biserica San Pedro, un frumos templu romanic din secolul al XII-lea.

Tot in aceasta zona se afla si statuia Sfintei Teresa.

Intr-o laterala a acesteia se afla una dintre intrarile in zid, asa-numita Puerta del Alcazar care face legatura cu una dintre strazile comerciale ale orasului.

In afara zidurilor orasului se gaseste si Basilica de San Vicente care dupa catedrala este cea mai importanta biserica din Avila. Biserica romanica este situata în locul unde se crede ca Sfantul Vicente a fost martirizat.

Desi este putin mai departe de zona zidita, Manastirea Regala Santo Tomas merita o vizita. Complexul arhitectural are o biserica si trei claustre. De asemenea, gazduieste un muzeu de arta orientala si un altul de stiinte naturale.

Inainte de a parasi Avila am facut o plimbare pe Paseo del Rastro, locul unde natura si mostenirea istorica isi dau intalnire. Avand intr-o parte zidul si in celalalta parte privelistile spre munti, plimbare a fost o adevarata placere.

Transport:

  • Cu trenul care pleaca de la gara Principe Pio sau de la statia Chamartin. Siteul oficial de unde poti cumpara bilete il gasesti aici.
  • Autocarul este cel mai ieftin mod de a ajunge de la Madrid la Avila. Acesta este siteul unde poti afla toate informatiile necesare calatoriei cu autocarul.
  • Cu masina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.