19 obiective turistice pe care sa le vizitezi cand te afli in vacanta in zona Bran – Moeciu

Muntii Bucegi si Muntii Piatra Craiului sunt printre cele mai frumoase si uimitoare regiuni montane din Romania. Ca urmare, am decis sa explorez cat mai multe locuri frumoase aflate in aceste zone, incepand cu cele situate in judetul Brasov.

Azi o sa-ti povestesc despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat in zona Bran-Moieciu, despre drumetiile si traseele montane usoare pe care le poti face aici, cat si despre privelistile superbe care ne sunt oferite in mod generos de Fundata, Simon, Fundatica, Cheile Gradistei, Moieciu de Sus si Moieciu de Jos.

Moeciu de Jos

Mi-am dorit ca aceasta vacanta sa-mi ofere atat relaxare, cat si putina aventura, iar aceste destinatii de vis mi s-au parut foarte ofertante din acest punct de vedere.

Moeciu de Jos

Indiferent ce cauti: o escapada romantica, un weekend la munte sau o idee de vacanta cu copiii, muntii frumosi si peisajele spectaculoase din zona Bran-Moieciu, te vor surprinde in mod placut.

Șimon, judetul Brasov

Hai sa-ti arat ce locuri istorice si peisaje de vis am vazut, poate te inspiri pentru un viitor concediu.

Moeciu de Jos

Pentru a evita aglomeratia de pe sosele am decis sa plecam intr-o zi de miercuri. Din Bucuresti am facut doua ore si patruzeci de minute pana la Moieciu de Sus, locul unde am ales sa ne cazam. Oferta de hoteluri si de pensiuni din Moieciu de Sus este variata, fiind pentru toate gusturile si bugetele.

Moeciu de Sus

Inconjurata de Muntii Bucegi pe de-o parte si de Muntii Piatra Craiului pe de alta parte, zona ne-a oferit niste peisaje de poveste.

Parcul Natural Bucegi
Moeciu de Sus

Noi am petrecut primele trei zile in Parcul Natural Bucegi, unde am descoperit atat trasee usoare accesibile copiilor cat si trasee de dificultate mai mare.

Parcul Natural Bucegi

Imediat dupa bariera de la capatul strazii Bangaleasa din Moieciu de Sus, incepe un drum forestier, frecventat de multe persoane in varsta care sunt cazate la pensiunile din zona si care nu se incumeta sa plece pe trasee mai dificile.

Parcul Natural Bucegi

Pe masura ce inaintezi, numarul turistilor intalniti scade, iar dupa aproximativ jumatate de ora de mers, constati ca ai ramas singur pe traseu.

Verdele padurii este reconfortant iar mirosul de rasina adauga o amprenta unica pe care nu am intalnit-o in niciuna dintre calatoriile mele in afara tarii.

Parcul Natural Bucegi

Linistea padurii, susurul apei si ciripitul pasarelelor reprezinta, cel putin pentru mine, cea mai buna metoda de relaxare si o bucurie a sufletului.

Parcul Natural Bucegi
Parcul Natural Bucegi

Cu urechile ciulite, pentru ca este o zona care a inceput sa fie din ce in ce mai frecventata de ursi, m-am bucurat de fragutele delicioase aflate la tot pasul pe marginea drumului.

Parcul Natural Bucegi

Seara, infasurata in paturi calduroase, stateam pe terasa, ascultam cantecele greierilor si priveam impresionata in intunericul pe care il gasesti doar la munte. Ai observat ca la munte, singurele lumini in noapte sunt cele ale stelelor si ale lunii?

Moeciu de Sus

Ne-am fi putut petrece intreaga vacanta ratacind pe potecile Parcului Natural Bucegi sau pur si simplu relaxandu-ne pe o pajiste superba, dar cum aveam in plan sa vedem si alte locuri frumoase, in a patra zi am pornit intr-o excursie catre Sinca Veche.

La poalele Fagarasului, langa localitatea Sinca Veche, se afla Manastirea Sapata in Piatra, cunoscuta drept Templul Ursitelor sau Templul Dorintelor, un loc fara varsta despre care se spun povesti fabuloase, incarcate de magie.

La indicatiile satenilor am ajuns la parcare, iar de acolo am pornit pe aleea care urca spre grota.

Drumul pana acolo este fermecator, prezicand parca frumusetea locului plin de mister care dainuieste acolo de mii de ani.

Pe traseu am gasit o troita inchinata calugarilor care au trait aici, la baza careia se afla o frumoasa icoana in piatra a Maicii Domnului.

Sinca Veche
Sinca Veche

Grota se gaseste in mijlocul unei paduri in care creste o vegetatie abundenta, iar forma ei stranie impresioneaza.

Manastirea Sapata in Piatra, cunoscuta drept Templul Ursitelor sau Templul Dorintelor
Sinca Veche

Monumentul este un sit natural, alcatuit dintr-o grota cu doua altare, iar pe tavan exista un horn prin care se poate vedea cerul. Localnicii spun ca pe acolo coboara energiile din cer.

Sinca Veche
Sinca Veche
Sinca Veche

In mijlocul unei incaperi sunt sculptate Steaua lui David si semnul Yin si Yang.

 Steaua lui David si semnul Yin si Yang de la Sinca Veche

Sinca Veche atrage numerosi arheologi, speologi, radiestezisti, precum si o multime de curiosi dornici sa li se implineasca dorintele, dupa cum spun legendele locului. Se zice ca acolo dorintele se implinesc, daca ai sufletul curat.

Langa Manastirea Rupestra se afla amenajat Izvorul Buna Vestire.

Izvorul Buna Vestire de la Sinca Veche

De aici, urmand un drum absolut incantator prin padure, am ajuns la Schitul Sfantul Nectarie.

Sinca Veche

Schitul este din lemn, iar privindu-l de la departare ai zice ca este o casuta traditionala de la tara, cu pridvor si multe flori ornamentale.

Schitul Sfantul Nectarie, Sinca Veche

Totul arata senzational de frumos si-ti transmite o stare de liniste si pace.

Schitul Sfantul Nectarie, Sinca Veche
Schitul Sfantul Nectarie, Sinca Veche
Schitul Sfantul Nectarie, Sinca Veche

Nu stiu cat adevar este in toate legendele legate de Sinca Veche, dar ce pot sa-ti spun este ca acolo m-am simtit extraordinar de bine si mi-a placut atat de mult incat cu siguranta voi reveni.

De aici, ne-am indreptat spre o zona salbatica, aparent uitata de lume.

In padurile care strajuiesc asezarea Sinca Noua, amplasata intr-o poiana, se afla Manastirea Tuturor Sfintilor Romani, ultimul obiectiv turistic pe care l-am vizitat in acea zi.

Manastirea Tuturor Sfintilor Romani, Sinca Noua
Manastirea Tuturor Sfintilor Romani, Sinca Noua

Biserica impresioneaza prin simplitate.

In interiorul ei se gaseste epitrahilul parintelui Arsenie Boca si sfintele moaste ale Sfantului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina.

Manastirea Tuturor Sfintilor Romani, Sinca Noua

O alta zi, o noua destinatie: Rasnov. Obiectivele turistice pe care le-am vizitat in acesta zona sunt: Pestera Valea Cetatii, Dino Parc si Cetatea Rasnov. 

Pestera Valea Cetatii face parte din rezervatia naturala Valea Cetatii.

Traseul prin padure care duce la pestera este accesibil copiilor si este foarte frumos.

drumul catre Pestera Valea Cetatii

Pestera nu este foarte mare, insa merita vizitata. Turul cu ghid dureaza douazeci de minute.

Pestera Valea Cetatii

Cea mai importanta parte a pesterii este Sala Mare. Ea are o acustica impresionanta, drept pentru care aici se tin ocazional diverse concerte. In aceasta zona a pesterii poate fi admirata o stalagmita de doi metri inaltime, precum si multe alte formatiuni.

Pestera Valea Cetatii
Pestera Valea Cetatii

Peretii pesterii sunt in general acoperiti cu scurgeri de calcit.

Pestera Valea Cetatii

Pentru amatorii de senzatii ceva mai tari, pe platoul din fata pesterii este amenajata o tiroliana de treizeci metri care permite trecerea intre versantii vaii.

Nu departe de pestera se afla Cetatea Rasnov, unul dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania. 

Cetatea Rasnov

Intr-un mediu natural frumos, inconjurat de padure, Dino Parc Rasnov este un loc unde cu siguranta nu o sa te plictisesti, fiind distractiv si atragator atat pentru copii cat si pentru adulti.

Dino Parc Rasnov

Dinozauri in marime reala, sunete, lumini, mici cutremure care te fac sa te simti in Jurasic…O experienta fantastica!

Dino Parc Rasnov

Dinozaurii arata foarte bine, traseul de aventura este minunat. Sunt multe locuri de joaca pentru copii, un cinematograf 9D, casute in copaci, traseu de tiroliana.

Dino Parc Rasnov

Este un loc care trebuie vizitat! Copiii il vor adora cu siguranta.

Ziua a sasea a vacantei noastre a fost dedicata descoperirii celor mai frumoase locuri si peisaje din: Simon, Moieciu de Jos, Cheile Gradistei, Fundata si Fundatica.

Șimon, judetul Brasov
Șimon, judetul Brasov

Ce sa-ti spun despre aceste locuri de poveste: frumusetea este la ea acasa!

Moeciu de Jos

Peisaje care iti taie rasuflarea, liniste si aer curat de munte.

Șimon, judetul Brasov
Moeciu de Jos

In Simon, in mijlocul peisajelor de poveste, se remarca Manastirea Bran.

Manastirea Bran
Manastirea Bran

O alta zi a fost dedicata vizitarii Cetatii Fagaras si Castelului Bran.

Castelul Bran

La castel, lume multa si inghesuiala, in schimb la Cetatea Fagaras am fost singurii vizitatori.

Cetatea Fagaras

Am fost placut surprinsa de ce am vazut la cetate si de aceea o consider ca fiind un obiectiv turistic de neratat cand vei vizita imprejurimile Brasovului.

Cetatea Fagaras
Cetatea Fagaras

In ultima zi a vacantei noastre ne-am indreptat spre Pestera Dambovicioara si spre cele mai frumoase chei din Piatra Craiului, Cheile Dambovicioarei.

Pestera Dambovicioara
Pestera Dambovicioara
Cheile Dambovicioarei

Traseul este spectaculos, peisajul fiind de vis.

Cheile Dambovicioarei

Activitati pentru toate gusturile, o temperatura perfecta, aer curat de munte, intimitate, multe destinatii frumoase de descoperit, frumuseti naturale la tot pasul, cam acestea sunt motivele pentru a te bucura de o vacanta in zona Bran-Moieciu. Ce zici, te tenteaza?

Linkuri utile:

Cetatea Fagaras

Dino Parc Rasnov

Castelul Bran

Pestera Valea Cetatii

Pestera Dambovicioara

Vrei sa fii la curent cu tot ceea ce postez? Urmareste-mi blogul, pagina de facebook si de instagram.

2 gânduri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.