Frigiliana, cel mai fermecator oras alb din Andaluzia

Daca iti plac orasele mici cu case albe si pante abrupte, cu alei inguste pline de flori si plante, toate acestea insotite de un peisaj montan spectaculos cu marea in fundal, Frigiliana este o alegere potrivita pentru urmatoarea ta vacanta in Andaluzia.

Frigiliana

Frigiliana se afla in provincia Malaga si este unul dintre cele mai frumoase orase din Spania. Daca te intrebi de ce, te invit intr-o scurta calatorie virtuala prin aceasta asezare pitoreasca.

Frigiliana este numita orasul celor trei culturi pentru ca aici au coexistat de secole, cultura hispano-musulmana, crestina si evreiasca.

Amprentele acestora le-am regasit in diferite locuri ale orasului: Piata celor trei culturi, Fantana celor trei culturi, Statuia celor trei culturi.

Frigiliana
Frigiliana


Frigiliana este o explozie de culoare, unde florile rosii si violete atrag umbra pe zidurile imaculate.

Frigiliana
Frigiliana

Nu voi uita niciodata mirosul de iasomie si floare de portocal pe care il emana orasul, strazile sale pietruite si intortocheate, casele cu fatade imaculate punctate de usi de un albastru-indigo.

Frigiliana
Frigiliana

Acest oras m-a determinat sa-l simt profund, sa-i respir vraja intensa a strazilor sale pline de arome din trecuturi indepartate.

Plimbarea prin el s-a transformat intr-un moment unic. M-am relaxat si pierdut in visele mele, imaginandu-mi cum ar fi sa locuiesc intr-una din aceste casute magice, inconjurata de atata frumusete si liniste.

Timpul aici pare a avea o alta dimensiune.

Frigiliana

Ratacind pe aleile abrupte si uitandu-ma dupa portocale si lamai, am descoperit un peisaj urban cu influente maure care m-a transpus in alte vremuri.

Frigiliana

Desi orasul nu are prea multe obiective turistice, are un farmec care nu lasa calatorul indiferent.

Frigiliana

Atmosfera boema se imbina perfect cu cartierul vechi maur. Pe peretii caselor am descoperit douasprezece panouri ceramice care spun povestea vietii musulmanilor din aceasta zona.

Frigiliana
Frigiliana

Acest oras vechi de munte este un labirint de alei si colturi frumos intretinute, decorate cu ghivece, flori, pietre si fier forjat.

Frigiliana
Frigiliana
Frigiliana
Frigiliana
Frigiliana

Stradutele abrupte intesate de case imaculate, curtile andaluzice, fantanile si aromele florilor, m-au indemnat sa le descopar si sa ma indragostesc de ele.

Frigiliana
Frigiliana

Strabatand orasul de la un capat la altul am avut senzatia ca vizitez un muzeu in aer liber.

Frigiliana
Frigiliana

Plimbarea pe strazile sale serpuitoare si impodobite superb, a fost cel mai bun lucru de facut in acest oras.

Frigiliana
Frigiliana

Fatadele caselor albe, cu usile si ferestrele pictate in albastru, verde sau lila m-au facut sa aloc mult timp fotografierii acestora. Pur si simplu cereau sa fie imortalizate.

Frigiliana
Frigiliana

Frigiliana are o clima calda si temperata, cu temperaturi blande iarna, fapt ce a facut ca o comunitate importanta de englezi si germani sa se mute aici pentru a se bucura de clima si frumusetea acestui loc.

Frigiliana
Frigiliana

M-am desprins cu greu din acest oras de vis care emana atat de mult farmec si romantism.

Frigiliana
Frigiliana

Iti recomand din inima sa treci Frigiliana pe lista obiectivelor de neratat in calatoria prin Andaluzia (despre care poti afla mai multe informatii aici).

Frigiliana

Daca vrei sa fii la curent cu tot ceea ce postez, urmareste-ma si pe facebook.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.