24 de atractii si obiective turistice de vizitat in Verona

Verona, orasul etern al iubirii, este o bijuterie italiana cunoscuta nu doar pentru istoria sa bogata, ci si pentru aura romantica ce o invaluie.
In Verona, fiecare pas te poarta intr-o calatorie in timp, intr-o era in care iubirea era declarata sub balcoane decorate cu flori, iar pasiunile interzise se traiau in taina noptii.

Verona
Verona
Verona, Italia

Cladirile vechi pastreaza in peretii lor povesti de dragoste si trairi intense.

house Verona
case Verona
Verona Italy

Orasul nu este doar o simpla destinatie italiana, ci un epicentru al culturii si artei.
Nu toate locurile din lume au darul de a inspira capodopere literare, dar Verona este cu siguranta o exceptie.
O simpla plimbare pe strazile sale pavate cu pietre te va purta intr-o lume a pasiunii si a evocarilor romantice.

Dar Verona nu este doar un muzeu in aer liber al iubirii, ci si un loc plin de viata si de savoare. Aici, gastronomia italiana isi dezvaluie aromele delicioase, iar atmosfera vibranta te imbie sa traiesti fiecare clipa cu intensitate.

Centrul istoric al Veronei, inscris in Patrimoniul Mondial UNESCO, gazduieste cele mai importante atractii turistice ale orasului. Iata ce poti vizita in acest loc fermecator:

ATRACTII SI OBIECTIVE TURISTICE IN VERONA

Portoni della Bra reprezinta poarta de intrare in inima istorica a orasului, iar odata ce-i treci pragul, esti invaluit de magia Veronei.

Portoni della Bra Verona

Piazza Bra, cea mai mare piata din Verona, te intampina cu casele sale colorate, cladirile impresionante si restaurantele care te ademenesc cu arome minunate.

Piazza Bra Verona

In mijlocul acestei piete pline de viata, descoperi o comoara istorica: Amfiteatrul Roman.
Construit in secolul I d.Hr, acest monument este unul dintre cele mai mari amfiteatre din Italia si cea mai mare opera in aer liber din lume.
Forma sa eliptica confera o acustica perfecta si ii permite sa gazduiasca un numar impresionant de spectatori.  

Arena Verona
Arena, Verona

Aproape de Arena se afla Via Giussepe Mazzini, o artera ce leaga cele doua piete celebre, Erbe si Bra.

Via Giussepe Mazzini Verona

Piazza delle Erbe, inima orasului, te incanta cu arhitectura sa gotica si renascentista. Aici, poti admira:

  • Palazzo Maffei – un palat baroc cu fatada bogat ornamentata. Iti recomand sa privesti in sus pentru a vedea statuile zeilor greci antici care ii impodobesc acoperisul.
  • Leul Sf. Marcu, o sculptura care simbolizeaza Republica Venetia. El se inalta pe un stalp din marmura alba chiar in fata Palazzo Maffei.
  • Madonna Verona, o fantana din secolul al XIV-lea care emana farmec si istorie.
  • Case Mazzanti, o serie de cladiri cu spatii comerciale la parter si apartamente rezidentiale deasupra. Fatadele lor sunt decorate cu fresce renascentiste, care infatiseaza scene mitologice si alegorice.
  • Torre dei Lamberti, care cu cei 84 de metri ai sai, ofera panorame de neuitat asupra orasului si imprejurimilor sale.
  • Arco della Costa – o arcada cu un os lung de balena suspendat chiar sub ea, care face legatura cu Piazza dei Signori. Arcul care o sustine a functionat in Evul Mediu ca un pasaj sigur pentru judecatorii si magistratii care intrau in fiecare zi in Palazzo dei Signori si astfel putea evita huiduielile sau eventuala suparare a oamenilor care se adunau in Piazza delle Erbe.
Piata Erbe din Verona
Piata Erbe Verona
Piazza delle Erbe Verona
Piazza Erbe, Verona
Verona
Verona, Italia

Piazza dei Signori este inconjurata de cladiri importante care, de-a lungul secolelor, au jucat un rol vital in guvernarea Veronei: Palazzo della Comune, Loggia del Consiglio si Palazzi Scaligeri.

Loggia del Consiglio Verona
Verona, Italy
Piazza dei Signori Verona

Unul dintre cele mai ilustre si semnificative monumente ale artei gotice, Mormintele Scaliger sunt situate in centrul istoric al Veronei. Situate langa Biserica Santa Maria Antica, la cativa pasi de Piazza dei Signori, acestea au fost create in secolul al XIV-lea de diversi sculptori.

Mormintele Scaliger Verona

Cu siguranta, nicio vacanta in Verona nu ar fi completa fara o incursiune in povestea romantica a Julietei si a lui Romeo, iar acest ghid turistic te va teleporta in universul lor de iubire eterna.
Casa Julietei loc atrage o multime de vizitatori in fiecare an, oferindu-le oportunitatea unica de a se pierde in imaginatia romantica a tinerilor indragostiti.
Casa di Giulietta nu este adevarata casa a Julietei, deoarece opera lui Shakespeare este fictiune.
Faimosul balcon, care a fost scena unor dintre cele mai pasionale dialoguri din literatura, este un punct de atractie irezistibil pentru toti cei care pasesc aici.
In plus, in curtea interioara a casei, vei gasi o statuie a Julietei, care iti va aminti de farmecul si dragostea lor eterna.
Si, daca doresti sa explorezi mai mult legenda lui Romeo, Casa di Romeo, mai putin cunoscuta si mai discreta, iti va oferi ocazia de a face o fotografie in fata ei.
Chiar daca nu este deschisa publicului, doar simpla prezenta in fata acestei cladiri misterioase te va transporta in timp, in vremurile romantice ale celor doi indragostiti.
Asadar, lasa-te purtat in lumea lor de iubire si pasiune, bucurandu-te de frumusetea si farmecul acestor locuri, care continua sa inspire si sa cucereasca inimile celor care le viziteaza.

balconul Julietei din Verona
Julieta Verona
casa lui Romeo din Vreona

Fiind in Italia, o tara catolica, este inevitabil ca in plimbarea prin oras sa nu intalnesti lacasuri de cult cu o arhitectura impresionanta, precum: catedrala, Biserica Santa Anastasia si multe altele. Viziteaza-le interioarele superbe!

Biserica Santa Anastasia Verona
Basilica di Santa Anastasia Verona
biserica Verona
Catedrala Verona

Urmatoarea oprire este la Castelvecchio, bijuteria medievala din inima Veronei.
Castelvecchio a fost construit intre anii 1354-1356 pe fortificatii preexistente. El avea functia de resedinta nobiliara, dar si de garnizoana.
In 1928 a devenit muzeu, expunand importante colectii de arta medievala, renascentista si moderna.
Situat pe malul raului Adige, el ofera o priveliste magnifica asupra orasului.

Castelvecchio Varona, Italia
Castelvecchio Verona
Castelvecchio Veona, Italy

Raul Adige a servit cu fidelitate Verona de-a lungul existentei orasului, oferind protectie in epoca romana, sursa de apa in Evul Mediu si privelisti uimitoare in lumea noastra moderna, obsedata de imagine.

Raul Adige, Verona

In apropierea Castelvecchio se gaseste un alt monument pe care ti-l recomand sa il vizitezi: Arco dei Gavi.

Arco dei Gavi, Verona

EXCURSII DE O ZI DIN VERONA

Exista o multime de locuri superbe unde sa te indrepti pentru o excursie de o zi din Verona. Uite cateva recomandari: Milano (gasesti articolul aici), Lacul Garda (vezi aici), Venetia (citeste aici), Parma (articolul il poti citi aici) si Bologna (vezi aici).

Eu am vizitat Verona intr-o excursie de o zi din Milano.

Vrei sa fii la curent cu tot ceea ce postez? Urmareste-mi blogul, pagina de facebook si instagram.

4 gânduri

  1. Incantator site, prin ceea ce prezentati, mai ales in fotografiile facute cu multa rigurozitate si rafinament. Se intelege cu usurinta placerea de a imortaliza atatea imagini „banale”, pe care le transformati in imagini deosebite, pe care le poti privi la infinit, descoperind de fiecare data, detalii deosebite ! Va multumim mult, la cat mai multe escapade interesante !

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.