Migdalii infloriti, spectacolul naturii din Quinta de los Molinos

Este primavara! Cel putin asa pare a fi in Madrid. Desi au mai ramas cateva zile pana la schimbarea anotimpului, natura nu tine cont de datele din calendar.

Daca exista un loc special de vizitat la sosirea primaverii acesta este Parcul La Quinta de los Molinos din Madrid, motivul fiind ca venirea primaverii coincide cu inflorirea migdalilor iar acest parc detine multe pajisti acoperite de ei.

Florile de cires si de migdali sunt foarte asemanatoare, iar Quinta de los Molinos este locul ideal pentru a avea hanamiul nostru in versiunea sa de pret redus, fara a fi nevoie astfel sa mergem pana in Japonia.

Cele 25 de hectare ale parcului includ zone intinse de padure in care pe langa faimosii migdali se gasesc maslini, smochini, olenadri, aluni, pini, eucalipti si diverse specii de plante exotice.

In acest loc atat de putin cunoscut de localnici si de turisti, te poti bucura de linistea si calmul pe care ti le ofera natura si de acest eveniment minunat care saluta venirea primaverii.

Explozia de culoare a florilor transforma parcul intr-un spectacol natural care merita vazut si fotografiat. Chiar si cei nepasionati de fotografie vor scoate telefoanele mobile pentru a imortaliza frumusetea peisajului.

Florile albe si roz inspira o multitudine de pictori, care de indata ce infloresc migdalii nu rateaza ocazia de a surprinde cu pensula ceva atat de rar de vazut.

Se intampla doar o data pe an. In mod normal inflorirea migdalilor dureaza cateva saptamani si apare de obicei in luna februarie, desi totul depinde de vreme.

Trebuie sa spun ca nu infloresc toti copacii dintr-odata, fiecare are nevoie de timpul lui de inflorire si se poate intampla ca in timp ce unii au toate florile deschise, altii sa aiba doar muguri. Este un spectacol de neratat!

In Quinta de los Molinos poti petrece o zi distractiva cu copiii care se vor bucura de toate colturile secrete ale parcului, devenind mici exploratori ai naturii.

In parc miroase minunat, multi oameni isi aduc chitara sau vioara si canta, altii improvizeaza picnicuri iar marea majoritate a oamenilor se plimba tinand de mana pe cineva drag, fiind un loc deosebit de romantic.

Quinta de los Molinos este considerata o gradina artistica istorica, precum si o proprietate de interes cultural.

In parc se mai gasesc doua mori de vant, un iaz, un conac de la inceputul secolului XX si cladirea Casa del Reloj.

In Parcul Quinta de los Molinos exista multe trasee care trebuie parcuse pentru a descoperi diverse fantani, grote, locuri speciale si peisaje frumoase.

Daca ar trebui sa aleg cinci locuri neturistice preferate din Madrid, Parcul Quinta de los Molinos ar fi fara indoiala printre acestea.

Ce alte locuri iti recomand sa vizitezi gratuit in Madrid, gasesti notat in acest articol, iar pentru locurile pe care nu trebuie sa le ratezi in imprejurimile Madridului iti recomand sa citesti acest articol.

Cum ajungi la parc:

  • Cu metroul – linia 5, statia Suanzes
  • Cu autobuzul: 77, 104 sau 105.


2 gânduri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.